Det här är snoz

Tvättat, manglat och levererat!
Vi levererar nytvättade och manglade sängkläder hem till din dörr, varje månad. Bra för hälsan och bra för miljön. Du väljer lakan, antal och när du vill sätta igång. När som helst kan du ändra och avsluta. Läs hur du kommer igång.

Samtidigt som vi tvättar och manglar tänker vi på miljön. Textilier har en stor påverkan på miljön, både genom tillverkning och tvättning. Vårt mål är att minska det avtrycket. Allt vi gör försöker vi därför göra så bra som möjligt för miljön. Vårt tvätteri, som finns i Stockholm sedan 20 år, är Svanen-märkt och har under många år utvecklat en miljövänlig tvättprocess. Läs hur vår tvättprocess går till. Leveranserna är fossilfria och lakanen är tillverkade av eko-bomull på ett sätt som är skonsam för miljön
Miljövänligt i alla led
Vi försöker göra det bästa för miljön i allt vi gör. Vilka lakan vi väljer, hur vi tvättar dem, hur vi levererar och hämtar dem.

Våra lakan är tillverkade av 100 procent miljöcertifierad bomull. Produktionen är 100 procent ekocertifierad. Våra lakan och örngott är märkta Standard 100 by OEKO-TEX. Det är en internationell certifiering som innebär att hela produktionskedjan, från garntillverkning fram till färdig produkt, måste klara av tuffa säkerhetskriterier och aldrig komma i kontakt med hälsoskadliga ämnen. Dessutom är sängkläderna märkta med EU Ecolabel, som är EU:s motsvarighet till Svanenmärkning.

Vi är ett Svanenmärkt tvätteri. Det är vi stolta över. Svanen skriver: ”Ett Svanenmärkt tvätteri har tagit avsevärda steg för att få en Svanenlicens. Främst genom att minska användningen av energi och vatten, samt att gå över till mer skonsamma tvättkemikalier. Tvätten blir ren med minimal påverkan på miljö och klimat.”

Vi återvinner vatten, tvättmedel och energi. En tvätt hos oss kräver en tiondel så mycket vatten som en konventionell tvätt, fem liter per kilo. Vi är dessutom noga med doseringen av tvättmedel, också för hygienens skull och för att inte slita på lakanen i onödan.

Vi tänker även miljö när vi lämnar och hämtar lakan. Alla våra transporter är fossilfria och i så stor uträckning som möjligt kör vi med elfordon.